Neptune Magazine: ‘Uitmuntend tot in het kleinste detail’

Het Franse watersportmagazine Neptune publiceerde een jubelartikel over de Brightly 1530. De Franse watersportjournalist Michel Luizet voerde al heel wat vaartests uit in zijn leven. Maar over de Brightly 1530 raakte hij niet uitgeschreven.

“Het is alsof we een lichtgevende cocon binnenstappen” schrijft Luizet over het moment waarop hij de Brightly 1530 betreedt. De Fransman is duidelijk onder de indruk van het panoramische uitzicht dat de doorlopende raampartij biedt en van de lichtinval met dank aan het enorme glazen schuifdak.

Schilderkunst

Het is hem dan vanaf de kade al opgevallen dat de 16 meter lange motorboot aan de buitenkant van ongekende kwaliteit is. “In een oogopslag is al duidelijk dat de jachtwerf van Derk Bonsink toonaangevend is wat schilderkunst in de watersportbranche betreft. De druppelvrije productie is uitmuntend tot in het kleinste detail.”

Verbazingwekkende kwaliteit

Diezelfde perfectie ervaart Luizet zowel boven- als benedendeks. Hij rept over een opmerkelijke kwaliteit van zowel de gebruikte materialen als de afwerking ervan. “In de meubelmakerij is verbazingwekkend werk geleverd met twee gebogen deuren in walnoothout. En de poging om een glanseffect hierop te bereiken met liefst 16 lagen vernis is zeer geslaagd.”

Praktische indeling

Ook roemt hij de praktische indeling. “Het achterdek ligt op gelijke hoogte met het cockpitoppervlak en de rompopening zorgt voor een gemakkelijke toegang aan boord.” De domotica krijgt eveneens een pluim. “Via een 24-inch scherm is alle comfort in het jacht eenvoudig te beheren.”


Daarmee voldoet de Brightly 1530 volgens Luizet in alle opzichten aan de verwachting die de naam van Bonsinks bedrijf schept: Serious Yachts.

Blijf verbonden

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Serious Yachts? Schrijf u dan in voor de mailing!