The beginning

Introductie Als watersportliefhebber en jachtschilder Derk Bonsink in 2004 een eigen jacht wil kopen, ontdekt hij dat hij niets van zijn gading kan vinden. Hij besluit een Bowman Trawler uit 1975 van een complete refit te voorzien en krijgt de smaak van het jachtbouwen te pakken. Het eerste plezierjacht van zijn hand is de Serious Yachts 13.80 en al snel sluiten de Gently 36’ en Gently 36’ Sport aan in de rij. Eerstgenoemde levert hem zelfs een nominatie voor HISWA motorboot van het jaar 2009 op. Serious Yachts is geboren.

The beginning

Passie & visie

Eigenzinnig Bij Serious Yachts doen we niets liever dan uw ultieme droomjacht verwezenlijken. Daarbij maken we gebruik van het allerbeste materiaal en de allerbeste mensen. Tijdens de bouw en afwerking van uw schip gaan we nét even dat stapje verder op het gebied van kwaliteit. En omdat het uw persoonlijke droomjacht betreft, bent u zelf nauw bij het bouwproces betrokken. Het resultaat? Een uniek, hoogwaardig en custom-built schip dat tot de absolute top behoort!

the best materials and the very best experts in the field

Onze designfilosofie

Award-winning Wij geloven dat de realisatie van uw ultieme droomjacht begint met een goede schets. Deze schets wordt gemaakt door de award winnende designer Arnold de Ruyter. Hij weet uw wensen moeiteloos te vertalen naar een strak en elegant design en heeft extra oog voor kwaliteit en verfijning. In nauwe samenwerking met ons voorziet hij uw schip van het typische luxegevoel waar Serious Yachts om bekend staat. Dat levert een schitterend custom-built jacht op, met de look & feel die u van ons gewend bent.

Award-winning designs

De werf

Veelzijdig Onze werf is gelegen in het Overijsselse Zwartsluis. Dagelijks ontfermen onze schilders, timmerlieden, cascobouwers en staalbewerkers zich over nieuwe én bestaande jachten. In nauwe samenwerking met de Kranerweerd, gaan we geen enkele klus uit de weg. Of het nu gaat om hout-, schilder- of RVS-werk, het interieur of exterieur of zelfs een complete refit!

The shipyard

Built in Zwartsluis

Inspiratie Kiezen voor een jacht van Serious Yachts betekent kiezen voor een jacht van 100% Nederlandse kwaliteit. Al onze jachten worden gebouwd op onze eigen werf in Zwartsluis, door onze eigen mensen. De waterrijke omgeving van Zwartsluis vormt een belangrijke inspiratiebron voor ons. En dat heeft zo zijn effect op het eindresultaat: een betrouwbaar en solide jacht met het praktische karakter van een échte Hollander en de betoverende schoonheid van een waterkoningin!

Build in Zwartsluis

Ziet u uzelf al varen?