Skipper Magazine: ‘Prestigieuze motorboot van de allerbeste kwaliteit’

Het Duitse watersportmagazine Skipper publiceerde in het eerste nummer van 2018 een vaartest met de Brightly 1530. Redacteur Peter Marienfeld is met zijn 20 jaar ervaring wel wat gewend, maar schrijft toch compleet onder de indruk te zijn van het jacht.

Marienfeld schrijft letterlijk: “Een boot van dit kaliber kom je zelfs met 20 jaar ervaring als testjournalist maar zeer zelden tegen. Alles aan boord is buitengewoon en daarom exclusief”. Het zijn één van de eerste zinnen in zijn testverslag en het zet de toon voor alle volgende alinea’s die hij schrijft.

Compromisloze kwaliteit

Volgens de ervaren Duitse watersportjournalist is er ‘met grote passie gebouwd voor mensen die waarde hechten aan compromisloze kwaliteit, meesterlijk vakmanschap en ongekende aandacht voor detail’. Hij roemt niet alleen de zichtbare kwaliteit, maar is tevens lovend over de perfectie die onderhuids wordt gerealiseerd. “Het bijzonder robuuste staal, het ongebruikelijke aantal frames en de professionele technische uitvoering weerspiegelen de ambitie van de door Derk Bonink beheerde jachtwerf om de voorhoede van de jachtbouw te zijn”, aldus Marienfeld.

Prestigieuze motorboot

Die ambitie is bij de Brightly 1530 zichtbaar, maar ook voelbaar. Het geluidsniveau aan boord is extreem laag dankzij de complexe geluidsisolatie. “Zelfs onder volle belasting (met 10 knopen) blijft het mooi stil. Bij lage motortoerentallen zijn de zescilindermotoren zelfs nauwelijks hoorbaar. Het totaal maakt de Brightly 1530 is een prestigieuze motorboot van de allerbeste kwaliteit.”

Lees het volledige testverslag van de Brightly 1530 hier ->

Blijf verbonden

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Serious Yachts? Schrijf u dan in voor de mailing!